Höstmarknad bland sagorna

 
I vanlig ordning betyder höstlov ett besök på Astrid Lindgrens värld. De har höstmarknad där varje år. Den här gången drog jag dock med mig Lina och Sofia istället för föräldrarna. Tre 18-åringar behövs bland alla småbarnsfamiljer.
 
Hela dagen har vi varit alldeles för nostalgiska, klättrat runt i Mattisborgen och på möblerna hos Nils Karlsson Pyssling, smakat honung och marmelad, köpt godis och värmt oss vid de små eldarna. Jag kom tillbaka med tre nya tesorter, lite marknadsgodis samt honung med smultronsmak. Och en extrem rökdoft i både kläder och hår...
alv astrid lindgrens värld
17 kommentarer

En blåsig måndag

 
Hola, amigos! Det är så fantastiskt att vakna en måndag och veta att man ska vara ledig hela veckan. Jag startade dagen med pannkaksfrukost som mamma hade fixat, sedan gick vi ut med hunden en sväng. Eftermiddagen har vi spenderat i Oskarshamn. Vi har hämtat mitt körkort, fikat med Sara och Freddy och uträttat lite andra ärenden.
 
Hur är vädret hos er? Har Simone hälsat på än? Här har det börjat blåsa ganska rejält. Jag håller tummarna för att vi får behålla strömmen så att vi kan se cancergalan senare i kväll. Om inte hänger vi nog framför brasan. Helt okej det också!
8 kommentarer

Den brända jorden

 
Jag har på senare tid fått en ganska splittrad musiksmak. Från att de senaste åren alltid ha lyssnat på lugn och nedstämd musik, till att numera fangirla till One Direction och liknande musik. Skulle jag dock låta en enda låt beskriva vilken typ av musik jag gillar bäst är det den här. Den brända jorden med Jonathan Johansson. Har alltid älskat hans musik.
 
Lyssna på den här låten. Titta på den här videon. Det är genialt.
jonathan johansson
6 kommentarer