Listan om 2015

Hur har ditt år varit?
Känslosprakande. Omtumlande. Sjukt utvecklande, spännande och lärorikt. Mitt. Och så jävla roligt. Våren var uppbyggnad, sommaren var äventyr och hösten var osäkert men ofta fantastiskt famlande. På det stora hela en helt underbar berg- och dalbana. Lätt mitt bästa år hittills i livet.
 
Har du gjort något 2015 som du aldrig gjort förut?
Hjälp, var ska jag börja? Jag har haft fem onyttighetsfria månader, tatuerat mig, sjungit på bröllop, sett Thomas Stenström live tre gånger, blivit vegetarian, varit sjukskriven från jobbet, flyttat hemifrån och börjat plugga på högskolan. För att nämna en liten del.
 
Bästa filmerna du sett?
Wild och Still Alice. Så jävla fina båda två.
 
Har du lärt känna någon ny?
Om jag har! Hela året har jag samlat på mig nya vänner. När jag flyttade till Jönköping var jag nästan rädd att jag inte skulle ha någon genuin plats kvar i hjärtat, men som tur är kan jag knöla in precis så många jag vill där.
 
Tre av många nya människor i mitt liv. Så glad att vi peppar, ältar, skrattar, pluggar, dansar och suckar tillsammans. ♥
 
Största musikaliska upptäckten?
The Echo-Friendly (älskar mer än livet ok), Daughter, Llojd, Hanna Järver, Julia Adams och Adna. Typ.
 
Det bästa med året?
Att jag levt, verkligen levt. Chansat, testat och tagit risker. Känt så himla mycket. Varit ute hela nätterna, låtit andra komma nära, kramats hårt, berättat vad jag känner och litat på människor utan garantier. Insett att saker sällan är "hela världen". Och så måste ju flytten till Jönkan nämnas. Att bo själv och göra precis vad man vill är life.
 
Det sämsta med året?
Att jag i perioder deppat för mycket. Att jag känt mig otillräcklig och ovärdig. Att jag låtit andra trampa på mig utan att säga ifrån. Fast jag är ju ingen ängel heller, jag har behandlat andra orättvist och betett mig illa jag också. Ibland känns det som att jag (gud förbjude) förlorat lite självdistans och liksom tagit mig själv lite för seriöst.
 
Vilka länder besökte du i år?
Förutom Sverige (duh) blev det Norge, Danmark och Österrike.
 
Jag och mina poppisar (minus Lina tyvärr) åkte till Wien och hade en magisk vecka.
 
Vad har du spenderat mest pengar på?
Enligt min bankapp har den tveklöst största summan gått till kategorin... "SPARANDE"! Älskar mig själv. Var stolta, mor och far. Annars vinner kategorin "Nöjen och shopping" över "Boende" med en marginal på ynka 400 kronor.
 
Vad är du stolt över?
Att jag varit en bra vän och klarat mig så bra på egen hand.
 
Största framgång på jobbet?
Well... Jag fick lära upp en ny kollega i kassan?
 
Största framgång på det privata planet?
Kanske att jag blivit så jävla öppen. Jisses, jag är nästan för öppen ibland. Bara spyr ut alla detaljer om mitt liv till alla som är villiga att lyssna. Har insett att det inte finns någon anledning att vara så jävla hemlig och tillknäppt som jag varit tidigare. Allt är roligare om man delar det. Sen ska jag kanske bli lite bättre på att välja vad jag delar med vem.
 
Skånesemester med päronen.
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Läst böcker och tagit för mig mer. Önskar också att jag hade pluggat mer effektivt för stressens skull, men som min vän sa så kan man göra om en tenta men aldrig omfesta, ommysa eller omleva.
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Oroat mig för vad andra tycker, låtit andra styra mitt humör och så desperat fiskat efter andras bekräftelse.
 
Blev du kär i år?
Nix, inte i år heller.
 
Vad ska du göra år 2016?
Plugga, göra bus med mina vänner, skaffa jobb, pierca mig, äta bättre, gå på Way Out West, tatuera mig, fira livet och kicka ass.
 
Har du några nyårslöften?
- Skriva ner mina (nattliga) drömmar
- Föreviga händelser mer flitigt i text och bild
- Skriva, skriva, skriva
- Vara generös
20 kommentarer

Samma nätter väntar alla

 
Här är en låt att gå sönder till. Om man nu skulle vilja det. Nej, ni fattar. I mitt tycke är det en av de absolut vackraste svenska låtarna som skrivits. Så jävla hjärtskärande och bara aj aj aj. Markus kan han.
 
Sover hos dig på din nåder
Rör dig fast jag inte får det
Önskar att jag bara drömde
Att det var en vanlig söndag

Måndag morgon förra året
Ångrar hela förra året
Ångrar att jag aldrig svarade
Att jag bara lät dig vara

Samma nätter väntar alla
Utan dig är alla kalla
Långa mörka utan sömn
Du ligger med nån annan tönt

Den här stan är ägnad dig
Alla gator hånar mig
Och mina tårar din stad
Vet att allt är alldeles för sent

Jag vet jag har mig själv och skylla
Har vetat det varenda fylla
Varje gång jag skakat hem
Och längtat efter dig igen

Alla filmer, alla böcker handlar om dig
Alla ryggar tillhör dig
Tills jag går fram
"Förlåt jag trodde det var nån annan"
markus krunegård
5 kommentarer

Året som gick: November 2015

 
November var en oklar månad. Så himla svår att sätta fingret på. Det fanns många ljusglimtar, men generellt mådde jag ganska dåligt. Det var tusen apatiska timmar på sängen, det var ett varierat och sjukt energigivande umgänge. Det var fantastiska dagar i ett kyligt Göteborg, det var en kärleksfull syster som kom på besök, det var kvävda skratt på en föreläsning, det var underbara terapisamtal på lunchrasten, det var ett ljudligt 20-årskalas, det var varma kramar och ett stökigt julgodisbak. Det var mörka blöta gator, trafikljus som växlade färg och dramatisk musik i öronen. Så jäkla instabilt var allting (aka jag).
 
Men vi har sumpat chanserna, trampat på möjligheterna.
Och jag berättar för någon annan, någon som inte alls förstår som du.
10 kommentarer