Vi blir trampade på men vi fortsätter gå

Selfie i badrumsspegel, standard.
 
Hej hej, hemskt mycket hej! Jag är så jäkla taggad på livet idag. Att vara produktiv och bli klar med saker är så jädrans tillfredsställande. Jag och min fina samarbetspartner är klara med vår infographic (flera dagar innan deadline, woho) och tog på eftermiddagen en välbehövlig tur på stan. Hemma har jag lagat mat, tvättat och gjort klart en gammal uppgift. Innan jag nannar kudden ska jag röja diskberget och bädda upp soffan för min kära vän som är ute och slirar. 
 
Imorgon kommer min syster äntligen hit. Vi hänger här tillsammans innan vi åker vidare och myser hemhemma hela helgen. Sen kommer december med ny kurs och julpepp i flera veckor. Jag är löjligt laddad nu alltså. Har så mycket att fylla både kalendern och bloggen med. Skickar kärlek till alla personer som på olika sätt visar att de bryr sig. Ni är bäst.
9 kommentarer

En helg i Göteborg

Jul på Liseberg, superfrukost (Moas bild) och en nörd i en rulltrappa.
 
I fredags mötte Moa upp mig på centralen. Kvällen spenderades på Liseberg bland tusen ljusslingor, pampig julmusik och små marknadsstånd. Unison hyllningskör. Det hade blivit vinter och svinkallt över en natt, så vi stannade tacksamt vid varje värmestation och klunkade hett kaffe. Ibland fastnade vi i samtal och blev sittandes inomhus i långa stunder. På lördagen tog vi en tur på stan innan kvällen bjöd på en supermysig middag och utgång. Summa summarum ett par väldigt fina dagar. Har blivit så väl omhändertagen av min vän och hennes familj, och helgens alla samtal har varit viktiga för själen.
 
Orden kommer inte naturligt ikväll. Märker ni det? De brukar flöda fritt, hitta rätt direkt, drivas fram av känslor. Inte en formulering känns vettig nu. Jag har en fullbokad vecka framför mig. Kanske är det stressen som talar. Och på tal om ord - jag har förstått att det jag skriver här, framför allt i de lite mer svävande styckena, ibland misstolkas. Jag tar saker ur sitt sammanhang och sätter ihop dem med helt andra företeelser. Väver ihop och romantiserar. Allt ska inte tolkas så bokstavligt.
12 kommentarer

Novembervardag

En av veckans middagar (älskar att vara vegetarian mmh) och en bild från en varm och fin sommardag.
 
Oj, vad det kliat i skrivarfingrarna de senaste dagarna. Jag vet inte ens vad jag vill få sagt eller i vilken form, men det finns så himla många ord som behöver skrivas ner. Kanske något om viktiga ord vid precis rätt tillfälle. Eller något om kalla blöta gator, trafikljus som skiftar färg i mörkret, hög musik dunkandes i öronen. Om ett hål i högra skon, om telefonsamtal som ger så mycket kärlek och positiv energi. Om produktiviteten som försvinner med dagsljuset. Att bryta mönster. Hur väl jag trivs med min situation, och hur kaoset inombords stundtals kväver mig. Hjärnan spinner på högvarv.
 
Hittills har jag haft en fin vecka. Min lägenhet har varit lite av ett hotell där gästerna avlöst varandra i dörren, bokstavligt talat. Jag är glad att jag har dem, de ger kraft och insikt när jag så ofta lever inne i mitt eget huvud. Inspirerande möten har bockats av och ännu en tenta har blivit godkänd. Gårdagen bjöd på ett spontant biobesök och idag har jag spenderat fem timmar i radiostudion. Just nu sitter jag uppkrupen i min soffa, invirad i filtar, och ser en granne på andra sidan gatan stöka omkring i köket. Imorgon åker jag till Göteborg för att hänga med Moa. Ett välbehövligt avbrott i vardagen. Det ska bli fint.
 
Lyssna gärna på vårt senaste poddavsnitt. Vi snackar skidåkning, besatthet, fötter, skumma djur, kändisskap och skrattar åt allt.
9 kommentarer