En liverapport: Luciadagen 17:51

Det är luciamorgon när jag vaknar till liv framför tvn. SVT2 07:00, som när jag och systrarna var små och mamma serverade risgrynsgröt till frukost. Möter Magdalena i entrén, tänker att jag borde kramas med mina grannar varje morgon 7:45. Vi går den isiga vägen till skolan, möter Moa och Mathilda utanför aulan (umgås bara med människor vars namn börjar på M). Lyssnar på skolkörens luciaframträdande. Det är så fint. Vill också vara med. Saknar alla timmar av övning, lucialinnena som lagts upp och ner i oändlighet, glittret som alltid kliade mot hårbottnen. Vi dricker kaffe efteråt och äter torr lussebulle. Pratar praktikplatser, dejter och udda intressen. Kramas hejdå för vi ses nog inte igen förrän i januari.
 
Resten av dagen består av grupparbete. Skriver två sidor om Volkswagen emission scandal. Pratar kulturkrockar med vår utbytesstudent från Mexiko. Vrider och vänder på dejting och politiska åsikter över en sushilunch. Sitter på skolans fjärde våning tills solen går ner och de rörelsestyrda lamporna vägrar tillkännage vår existens. Går direkt hem till Mikaela för hur kul är det att vara själv hemma när jag kan vara med de andra. Och här sitter jag nu. Moa ligger bredvid på soffan med en hand på datorn, en på telefonen. De andra styr i köket. Vi har aldrig varit så mycket familj som nu när vi bara hälsar kort när de sista slinker in genom dörren; vi hänger några här och några där och allt är fint i sin stillhet. Snart mat. En vecka till hemfärd och något slags jullov.
 
En sån dag alltså. En jag måste kapsla in och spara för idag är allt lugnt och tryggt och varmt och jag vill stanna här med mina bästa personer alltid.
lucia
15 kommentarer
NICOLE

Å så mycket du har hunnit med, och det lät som en bra dag med :)

Johanna Utterberg

Så mysig luciamorgon ändå. Och vad fint att ha vänner att hänga med. <3

ullie

så mysigt det låter
ja man saknar när man själv gick där i linne o myste

Angelica Wåhlin

Det låter som en väldigt bra lucia ändå <3

Hanna

Så mysigt! Jag saknar faktiskt när man själv var med och sjöng haha, så många år sen! Men om några år får jag ju se Elsa så de får man se fram emot istället 😂😍

Celine

Jag tjatar ju vid det här laget men dina inlägg är alltid så himla vackert skrivna! Vet inte hur du lyckas!
(Saknar också att vara med i Luciatågen, mysigaste på året)

Pauline Hurtig

så mysig start

MartinaOlsson

​Hej!

I dagens lucka i min julkalender kan du vinna ett Bean Boozled-spel från Coolstuff! Någonting du tycker verkar roligt? Klicka då på länken nedan för att vara med och delta. Trevlig kväll på dig! :)
https://martinaolsson.myshowroom.se/72418/julkalender-lucka-14-6/​

Sara

Vad mysigt det låter :D

Jeanette

För mig är det också tradition med risgrynsgröt till Lucian på SVT :)

Linnea Kin

så mysigt med lucia :)

Sara Ekman

Mys <3

my

Mysigt med lucia!

Dixi Wonderland

Hoppas att grupparbetet gick bra :)

Matilda Berlin

Men åhhh vad mysigt!!! <3