En bit in i vecka 12

Två trötta.
 
Äter lunch hos en vän i sällskap med ytterligare två. Tänker att det är en sådan lyx att åka hem till någon och få mat, bara sådär. Tänker också att det är knäppt att den som kommer direkt från jobbet inte bara får gäster utan också är den som själv måste laga maten. Det är som vid födelsedagar, när den som fyller år är den som fixar, styr och bjuder. Har alltid tyckt att det är en så himla konstig grej.
 
Pratar med en annan vän i telefonen. Jag mår bra, är glad att hon känner sådant förtroende för mig och tycker på sätt och vis att det är skönt att få lyssna till någon annans hjärnspöken för omväxlings skull. Samtidigt blir jag så jävla ledsen. Ledsen på stressen och pressen som sliter så hårt på så många. Det börjar bli tröttsamt att det är tveklöst fler som mår dåligt än helt okej eller i vissa fall till och med bra. Jävla jävla samhälle, något måste ju vara så snedvridet här.
 
Jag duschar, smörjer in mig, tar bort mitt halvt avskavda nagellack. Blandar hudkrämen med brun utan sol och hatar doften när den torkar. Den tar mig tillbaka till ilsket rodnande sommarbränd hud, solskyddsfaktor och aloe vera. Bränt fläsk. Min sämsta sommardoft. Jag tänker att jag ska måla naglarna i en vårfräsch nyans, är så trött på allt mörkt och svart. Men ungefär där tar orken slut. Jag ställer in eftermiddagens aktivitet för jag känner mig folkskygg. Läser Hannahs inlägg om slow living. Tänker att jag måste efterapa det. Sparar ytterligare tio inlägg på Bloglovin'. Vill odla plantor och byta ut mina hudvårdsprodukter till veganska alternativ. Vill mest bort från yttre påverkan och personer som roffar åt sig av den lilla energi jag har.
21 kommentarer
Maja

Åh vad mysigt med lunch!

Netti Starby

Jag hatar också doften av solkrämen när den torkar. Kan det inte finnas solkräm som luktar gott istället? Ha en fortsatt fin kväll :-D Kramis

Tilda Barkselius

Finns inget bättre än att äta lunch med vänner!

Amanda Forsman

Så fin du är!

Sara Ekman

mys med lunch med vänner :)

NICOLE

Jag har hört om kompisar (på lååångt håll) som blivit väckta med tårta osv av sin förälder som fyllt år, haha också något himla konstigt? Varför liksom, den som fyller ska väl bli uppvaktad, inte uppvakta ;)

Linnea Aurora

Har också alltid tyckt att det är väldigt konstigt att en själv får ta en massa ansvar på sin födelsedag? Och det Nicole skrev ovan är så SJUKT ifrågasättbart, haha!

Anita

Mysigt :D

Bella

Du är så fin! Hoppas att du får en bra torsdag, kram.

linah%2520eva

snygging!

Erika

Håller med dig med stressen och allt det där, sjukt att det ska behöva vara så!

Johanna Utterberg

Fina du! Det är helt galet med all stress och presentation som finns i vårt snedvridna samhälle idag, det kan inte vara meningen att så många ska må så dåligt som folk gör idag!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh kan du inte ge lite veganska tips på smink? :)

Mirjam Therese

Ett så himla fint och viktigt inlägg. Jag håller med dig om så mycket. En liten sak är det här med att ordna till sitt eget kalas, jag förstår inte heller det. En borde ju få tårta och grejer?

En annan, lite större, grej är stressen och pressen. Hjärnspöken. Ett samhälle där fler mår dåligt än bra. Ska det verkligen vara så? Varför är det inte konstigt? Varför är det ingen som tycker att det är konstigt att vi sliter ut oss själva i jakt på någonting som egentligen antingen inte ens finns utan vi bara hittat på (pengar) eller någonting som vi knappt vet vad det är? Förstår inte. Varför är det inte konstigt att vi ska betala med vår hälsa för att samhället ska fungera som det gör? Varför vill vi ha ett samhälle som kräver människors liv för att fungera?

Liene Svärd

sv: Då får du passa på :)

Verkligen dåligt att fler och fler börjar må dåligt. Jag tänkte häromdan att det skulle kännas lättare utan alla sociala medier också, ibland blir man för trött av att hålla uppe med allt + på sociala medier måste man nästan prestera mer och se bra ut samt synas bara när man mår bra och har allt i shack. Det blir liksom för mycket när man redan ska prestera i skolan, arbetet eller sociala sammanhang där man inte är helt trygg, iaf för mig.

Amanda

Gud så mysigt! 😃

Pauline Hurtig

har också tänkt på det, den som fyller år borde ju bli bjuden egentligen...

Hanny

Vecka tolv? Är du med barn? Isåfall grattis!

Photo by E M E R E L L A

Men vad kul att du gillade videon :)

Åh vad fin du är!! :)

Johan

Jag håller med, samhället är snedvridet idag och det ser väl tyvärr bara ut att bli mer snedvridet. Fler och fler blir sjukskrivna p.g.a. stress, men samtidigt får man bara mer och mer arbetsuppifter, mer och mer att göra, så klart som fan att folk kraschar till slut...

SV: Då är vi på samma spår där, trots att du är kvinna och jag man :)

Lillabus

Skönt ändå att du är omgiven av så bra personer. Men håller absolut med dig om samhället.