Män i grupp är så jävla obehagliga

 
Jag har växt upp i en familj där fyra av fem medlemmar är kvinnor. Min första arbetsplats var totalt kvinnodominerad. Det tog tills jag var 20 år innan jag hade en riktig killkompis. Min klass i gymnasiet bestod av endast tjejer och bland mina kursare på högskolan är killarna lätträknade. Jag är så glad för det. Män i grupp är så jävla obehagliga.
 
Jag drar väskan närmare kroppen när män kommer för nära på tunnelbanan. Jag undviker att möta deras blick när jag är själv, vill inte för allt i världen bjuda in till någon form av kontakt. Jag är ofta rädd för dem. Samtidigt rättar jag mig efter dem. Med män i rummet äter jag mindre, håller in magen mer och försöker verka som en skönare person. Jag värderar deras uppmärksamhet högre än mina kvinnliga vänners och vill alltid pleasa. Det är så vidrigt att jag ger dem så mycket makt.
 
En gång när jag jobbade i matbutik satt jag på golvet och plockade upp varor i en hylla. Två män gick förbi. Den första klappade mig på huvudet, sa något jag inte kommer ihåg och gubben bakom skrattade osäkert. En okänd person tog sig friheten att röra mig och jag vet att gubbarna aldrig hade gjort samma sak mot min manliga kollega några meter bort. En annan gång ville en manlig kund prompt kommentera min hästrumpa (tydligen ett ord för hår uppsats i tofs - innovativt, fyndigt, roligt, eller hur?). När jag inte svarade trots upprepade kommentarer frågade han om jag var "som hans fru där hemma - humorbefriad". Ditt jävla svin, tänkte jag, främst för att han pratade så nedlåtande om sin partner. På ett annat jobb förklarade en av de manliga kockarna (alla var män utom en, i och för sig) sin oro angående min pojkvän för en av mina kollegor. "Men hur är det för hennes pojkvän, du vet, när hon inte äter kött?" Man kan ju tycka att han i alla fall kunde ha pratat med mig direkt om han nu var så nyfiken på mitt sexliv och min "stackars pojkvän".
 
Är det inte så himla konstigt att dessa ofta så obehagliga och svåra personer ska ha så många fördelar gentemot kvinnor, och dessutom alltid ha den största makten? Jag är inte humorbefriad. Jag kan ta ett skämt. Men när en man skämtar om en utsatthet han aldrig kommer uppleva är det inte roligt. Sorry, men jag tänker inte skratta för att, återigen, pleasa er. Så trött på denna bröliga samhällsgrupp.
 
(Tanken var att skriva något upplyftande denna dag, men så blev jag bara så provocerad.)
internationella kvinnodagen
21
SOFIA

Fruktansvärt trött på allt män tar sig friheten till, varesig det handlar om att stirra eller tafsa eller vad det än kan tänkas vara. EJ OKEJ.

MALIN

SÅÅÅÅÅ bra inlägg! Grymt! Avskyr män som tror att dom har friheten till att göra som dom vill. Kram

ida - photography, style, life ♡

GRYMT INLÄGG!!!!!!!! Så viktigt!!

Netti Starby

Fy vilka obehagliga situationer du har varit med om och jag håller med dig att män i grupp är obehagligt. Så bra skrivet av dig! <3 Kramis

Anita

Håller med.... Grymt inlägg!!

Bella

Så bra och viktigt inlägg!

Carolina Thoor

Jobbigt att du känner dig så trängd runt män eller har den här tanken kring män över huvud taget :/
Jag hade inte heller skrattat med eller tyckt att det varit roligt på något sätt om jag hade upplevt det du upplevt. Vissa personer tar sig sin frihet, kvinnor likaså, och försöker trycka ned. Jag upplever det här mer med kvinnor faktiskt :P
Dock kan jag hålla helt med om att det är obehagligt med killar i grupp eller då man ensam ska ta sig tidigt in till arbetet & det är killar och inga tjejer. Det är obehagligt och vill då gärna alltid ha någon i telefonen då :P

Sv; ja, det ska bli hur underbart & hur roligt som helst! :D

Kattis

Verkligen väldigt obehagligt och rent ut sagt äckligt med dessa män som tar sig friheten att behandla andra nedsättande och även kräver ens uppmärksamhet...som om deras rätt att vara är större än en annans. Riktigt otrevliga situationer du beskriver!😡

NICOLE

Fy vad jobbigt att behöva känna så och ha varit med om såna händelser. Inte ok! Bra att du skriver om det.
SV: Jag håller med dig om att det är kul att jämföra:) En del listor är det ju så knepiga frågor i men den här gillade jag rakt igenom faktiskt.

Johan

Väldigt bra skrivet, Ellen! Själv har jag generellt betydligt lättare att umgås med kvinnor än med män, både enskilt och i grupp. Har väldigt svårt för machokulturen med allt vad den innebär och ja... jag vet inte, har bara lättare att prata med och umgås med kvinnor.

SV: Haha ja, lite så är det faktiskt :P
Men det mesta är självvalt, så jag klagar inte :)

Hoppas du har det bra där nere i wien!

Erika

Förstår dig, så tröttsamt med dessa typ av män!

Days by Johanna

Att män tar sig vissa friheter är verkligen inte okej, och tycker man som tjej inte det är kul, då är man humorbefriad....

jag hade en för mig i okänd kille som smiska mig på gatan.. och jag bara va fan gör du, ja men det var ju så snygg, jag bara det ger dig ingen frihet och ta på den utan fråga om lov... så låt bli det i fortsättningen, kan säga han skämdes lite, för folk stanna ju och lyssna. Jag hoppas han aldrig gjorde om det. Vi tjejer måste våga säga ifrån när det sker

Moa

Bra inlägg!!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

Usch blir så förbannad för det är så sant och som jag sa till en kollega förut "ALLA kvinnor har fan blivit sexuellt ofredade eller utnyttjade någon gång." ALLA kvinnor verkligen, i hela världen!

Linnéa

Jag jobbar med administration, sitter framför datorn hela dagarna på kontor.

Daniella Chanelle

Tack för ditt inlägg!! Sånt här behövs med istället för bara rosor och kramar på kvinnodagen. För vi är långt ifrån jämnställda fortfarande.

Sara Ekman

men usch vilka tråkiga situationer!!

Moa

Du skriver så bra!

Amanda Forsman

Så bra skrivet, du är grym!

Linnea Aurora

Men alltså för Guds skull..? Håller helt med dig- bra inlägg!

Josäfin Andersson

u go girl!!