En stillsam storm

I fredags hade jag en ny samtalstid på psykiatrin. Det känns alltid lite konstigt att gå dit när man mår bra. "Hej hej, jo tack, jag mår bra. Now what?" Tidigare har jag träffat kuratorer, men på den här kvinnans visitkort står det skötare/behandlare. Vad sjutton betyder det? Hon frågar hur jag vill gå vidare. På pappret framför sig har hon strukit under orden "En duktig flicka" så många gånger att arket nästan enbart består av blyertsstreck. I förbifarten, bland andra alternativ, nämner hon en eventuell utredning och det är en sådan lättnad att höra; det är inte jag som överdriver. Hon pressar mig en del och då tänker jag att jag inte vill träffa henne igen (är obviously väldigt lättirriterad just nu). Men hon säger också, när jag pratar om min framtidsångest, att jag kanske inte måste hitta vad som är 100% rätt eller vad jag vill mest, utan bara något jag kan tänka mig att göra. Har ni hört något så lugnande?
 
 
Efter besöket bjuder mamma på kaffe och glass som försenat namnsdagsfika. Vi, eller mest jag, pratar intensivt om precis allt, så som jag gör när jag är på topp. Jag visar henne pappret med stress-sårbarhetsmodellen och tänker att det ofta känns som att min sårbarhet står på max och blinkar rött.
 
 
Tillbaka i byn tar mamma och jag en promenad bland villorna. Ingen av oss har gått där på så länge och jag har nästan glömt att dessa platser finns. Pekar på hus som tillhör barndomsvänner, minns hur jag satt på deras pakethållare på väg hem från skolan för tio år sedan. Vi stannar till hos min syster en stund. Klappar katt, äter jordgubbar och spenderar resten av kvällen i vår egen soffa.
 
 
På lördagen vaknar jag glad men humöret vänder tvärt när mina förväntningar går i kras, alla pratar för högt och beter sig för fel. Ligger på sängen och räknar fräknar. Arg på allt. Trött på alla. Senare, när både luften ute och aggressiviten inne svalnat, sitter jag bredvid mamma ute på trappen. Ser ut över vår ljusgröna körsbärsblommande majidyll, hör fågelkvittret och tänker att inget är på riktigt.
 
 
Idag: Sover längre än på månader, drömmer stressigt, har en så irriterad förmiddag. Men så på en filt i solen, med en bok i handen, lättar det igen. Lev sakta, lev enkelt, upprepar jag som ett mantra i mitt huvud. Lämnar mobilen i timmar och skriver listor över hur jag ska må bättre. Fokus, fokus. Någon i min bok dör ung och ibland är insikten att man lever så kort jämfört med hur länge man är död den enkla lilla knuff uppåt som behövs.
13

Vad just nu

Stal en lista från Polichinelle
 

 
TITTAR PÅ JUST NU:
✗ Sveriges yngsta mästerkock. Gulligaste programmet jag vet.
✗ Buffy säsong 5. 
✗ Sista säsongen av Pretty Little Liars. Har uppenbarligen för mycket fritid. 
 
LÄNGTAR EFTER JUST NU:
✗ Panelen! Alltså Linnéa, Mikaela, Julia och Moa. Snart är de tillbaka i Sverige!
✗ Min lägenhet. Herregud, vad jag saknar att ha ett eget hem.
 
Såhär såg det ut hos mig i november.
 
LYSSNAR PÅ JUST NU:
✗ Skäringer & Mannheimer. Så go podd.
✗ Penntricket. Så vettig podd.
✗ Dessa låtar:
 
 
 
 
 
SKRIVER JUST NU:
✗ Blogginlägg.
✗ Listor. Alltid, alltid listor. Om allt.
✗ Inte en text till månadens skrivcirkel. Oops! Ska göra det dock.
 
GÖR JUST NU:
✗ Kämpar med humöret.
✗Tröstäter. 
blogglista
14

Mina favoritbloggar

För några dagar sedan skrev Julia, eller Hybris-Julle som jag döpt henne till på Messenger, ett meddelande till mig.
 
 
Happ, vad gör man inte för en bästis liksom! Här kommer några av mina bloggfavoriter. Är medveten om att jag inte har en speciellt bred bloggsmak, haha. Fyll gärna på med era favoriter sen, jag har säkert missat en hel drös guldkorn där ute!
 
 
 
Så självklart tips. Sandra är ju en bloggveteran och helt enkelt så braaa på att producera engagerande och inspirerande innehåll (hon är ju trots allt utbildad copywriter). Det är vardagsfluff på typiskt Beijer-vis, fest, relationer (jädrar vad jag scrollar under kategorin kärlek), recept, serier och listor om vartannat. När jag snackade framtid häromdagen var jag bekymrad för jag har kommit fram till att jag vill bli Sandra Beijer men det finns ingen högskoleutbildning för det.
 
 
 
När jag hittade Floras blogg för två år sedan spenderade jag dagar på att scrolla genom hennes arkiv. Fullkomligt förtrollad av denna individ, och lika kär två år senare. Den här bloggen liknar Sandras innehållsmässigt. Vad jag gillar med Flora är att hon är så härlig och ärlig på samma gång. Har aldrig tidigare läst en blogg som beskriver fulångest och navelludd på ett så självklart sätt.
 
 
 
När jag läser Hannahs blogg blir jag 1: lugn i själen och 2: enormt skrivinspirerad. Ibland backar jag vid långa texter, men aldrig här. Som läsare känns det som att man vaggas så varsamt och tryggt på denna fina plats.
 
 
Andra bloggar jag gillar mycket: Wilderness, Amanda Maria Josefina och Elsa Billgren.
För vegetariska recept: Polichinelle och Tuvessonskan.
10