Det sista av maj

 
Ingen månad är vackrare än maj. Den femte månaden tycks alltid kännas lite extra i mig. På ett kick går träden från grå nakenhet till ljusgrön knoppighet. Nu är bladen så sprängfyllda av klorofyll att de påminner om brådmogna tonårspojkar - de verkar knappt veta var de ska göra av sig.
 
Vardagen är upp och vardagen är ner, men just nu på grund av yttre påfrestningar snarare än något som sker inuti mig. Jag har haft det fint en period nu. Ibland kan jag inte somna, ibland gråter jag när saknaden tar över, ibland skräms jag av mörkret. Ganska ofta är jag fortfarande arg. På många saker. Men för det mesta är jag okej. Lugn. Jag repar mig. Är överväldigad av vissas omsorg, besviken på andras. Tänker på förändring, den ständiga utvecklingen. Inser att jag knappt hänger med i min egen. Mycket är annorlunda nu. Det börjar kännas vemodigt att lämna skogen för mina 23 kvadrat i en större stad, trots att jag inte vill något hellre. Har precis landat här, och jag är så oändligt trött på att flänga runt. Nedräkning.
 
Jag klappar getter och tänker att jag vill ha ett gäng längre fram. Håller en hand på en barnrygg, tömmer tusen diskmaskiner, pratar om gemensam ekonomi och huslån, byter radiokanal varje gång mamma gillar en låt för vi tycker sällan om samma, cyklar nästan omkull i gruset, äter våfflor med en bebis och hennes mamma. Och jag testar färgglada kläder för jag vill ha en mindre dyster garderob men kommer ändå ut med ett linne i vitt och ett i svart. Jag trängs med mamma i soffan, vi masserar varandras fötter och jag måste kanske ta med henne när jag flyttar för ingen är så fruktansvärt irriterande men samtidigt så varm och trygg som hon.
 
Sköna maj, vad fort du gått.
18 kommentarer
Netti Starby

Maj månad är verkligen härlig men i år hade vi tyvärr inte så många fina dagar. Men det var underbart i helgen som var! :-D Kramis

Ellen

sättet du skriver på, så jäklans fint! gillar också maj så himla mycket. den här månaden har känts så mycket, hela känsloregistret och alla typer av kombinationer. men maj kommer med sommaren, och det ser jag fram emot helt orimligt mycket.

Johanna Utterberg

Maj månad är så fin, tycker det är bästa månaden på året! :)

Amanda

Maj har faktiskt varit förvånansvärt bra men sådan fin månad! Jättefin bild <3

Days by Johanna

Låter som du har det rätt bra trots alla tankar och sånt <3

Nej ibland känns det som man drömmer att man snart skall vakna upp och att hon fortfarande finns.

Anita

Vacker bild..!! <3

MALIN

Du skriver så himla fina texter! Kram

NICOLE

Håller med dig om att det är något speciellt med maj. Den är fin, känns lite sorgligt att det snart är över. Men som tur är har vi fler härliga månader som väntar på oss :)
SV: Haha! En kanske gör mer än vad en tänker. Men jo, vi gör faktiskt ganska mycket :)

Celine

Älskar att läsa dina inlägg <3 Så fint du beskrivit månaden!

Matilda Berlin

Såååå fint skrivet! Och håller verkligen helt med <3 Kram

Pauline Hurtig

åh så mysigt det skulle vara att ha getter <3

Liene Svärd

Usch nu svarar jag så sent. men att du saknar prata med en kurator är ganska positivt ändå, för då betyder det att det hjälper dig :)

Fint skrivet, många känslor. ibland går vi igenom turbulens.

Alice Lindström

Crazy att maj redan är över!

Bella

Liknelsen gällande blad och tonårspojkar.. haha, du är så härlig!

http://nouw.com/bellss

Ida

Såå fin bild! :)

Louise

Maj är bäst! :D

Jasmine

Ellen, ett sånt inlägg! Jag håller med dig; maj är en vacker månad. Tack för att du delar med dig av det fina och det mer påfrestande i din tillvaro. Du berör mig alltid. <3

Svar: Tack för orden. Man fyller ju år - oavsett om man vill det eller inte. När är det din dag?

Kram

Johan

Jag håller med dig, både om hur underbar maj är och hur fort den har gått i år. Dock har det äntligen varit fint väder, men det känns lite som att det inte har varit någon vår i år, för det gick från askallt till högsommar bara sådär...

Vi har hela sommaren framför oss, men ändå känns det lite vemodigt, för det är något speciellt med just den här tiden på året :)

SV: Den är riktigt bra tycker jag! En av de bästa just nu :)

Haha ja, det har du varit, eller så är det bara jag som har varit ouppmärksam på det :P