Jag har varit i alla städer

 
Det är fredag och jag styr bilen mot Jönköping för andra gången samma vecka. Springer över gatorna så fort jag kan för man hinner inte tänka då. Är för tidig. Går på ytterligare en arbetsintervju, trots att jag redan erbjudits det första jobbet. Tröjan klibbar mot ryggen. En timme senare lämnar jag och väntar på bussen mot Göteborg. Aldrig innan detta halvår har jag varit så mycket på väg och så stillastående på samma gång. Det är utmattande att försöka sälja in sig själv till både arbetsgivare och andra och jag gäspar oavbrutet resten av kvällen.
 
På lördagen vaknar jag tidigt, har sovit för lite. Sköljer mitt samvete i duschen, tar sats och åker hem. Vill kramas hårdare än jag gör; det blir ofta så nu för tiden. Är modig och feg på samma gång, men någonstans stolt att jag för första gången sätter mig först. Göteborg är mulet men när tåget stannar i Växjö skiner solen. Mamma möter mig där och vi går hand i hand genom parken. Jag brukar visst hålla hennes varma hand i maj. Hittar inte här men vet att jag ska följa 23 37 hem. 
 
Idag äter jag chokladbollar till frukost och kvisttomater till middag. Fikar däremellan och tänker att jag vill vara men inte är en person som lägger handen på andras armar medan jag pratar. Vill rensa alla skåp och garderober, skriva en bok, sälja kamera och inredningsdetaljer jag inte längre gillar. Jag sprakar i bröstet. Slänger gamla lönespecifikationer, fyller en plastkasse med prylar som ska skänkas. Kladdar med bläck över de tomma raderna i framtidsboken jag fick i gymnasiet. Energin försvinner i takt med den, igen, ökade förvirringen. Eller kanske frustrationen i att jag alltid återkommer till samma önskan men inte riktigt vågar. Mina händer är plötsligt blåmelerade och jag trär en extra tröja över huvudet. Frågar mamma om drömmar, livsmål och karriär. Vill skriva något här men orden existerar inte. Tömmer diskmaskinen och fyller en ny. Tallrikarna luktar Bullens korv och jag blir mer och mer köttkänslig för varje dag av mina snart två år som vegetarian.
14 kommentarer
NICOLE

Som vanligt, så fin text. Och det där med att skriva bok hejar jag verkligen på! KRAM

Tilda Barkselius

Du skriver så otroligt gripande, känner igen mig i många av dina tankar!!

MALIN

Wow, vilken vacker bild! Och texten...... lika fint skrivet varje gång. Kram

Johanna Utterberg

Så gripande ord och meningar i texten. Du skriver så vackert.

Netti Starby

Du är verkligen duktig på att skriva och du borde skriva en bok. Vad kul att du har blivit erbjuden ett jobb! :-D Kramis

Sara Ekman

spännande med arbetsintervju :)

Bella

Du skriver så otroligt fint Ellen!

http://nouw.com/bellss

elin

Du skriver så otroligt fint!<3

Louiise

Vilket inlägg! Härligt med arbetsintervjuer i Jönköping ;D

Linnéa

Så fin text och bild <3

Sanna

Så fint skrivet! Verkligen!

Josse

Så fin bild :)

Erika

Chokladbollar till frukost, tänk om man kunde göra det varje dag. Mums!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Hur vackert och poetiskt <3 :D