Jag har lovat och glömt, förlåtit fördömt

I fredags var vi på Björnstammen.
 
Jag såg ut lite såhär. 
 
Hej och välkommen till Ellens inre väderleksrapport. Jag förutspår fortsatt starka vindbyar under den kommande veckan, liksom ett mindre åskoväder under morgondagen. Och här är väl alltid risk för regn.
 
De senaste dagarna har jag stirrat på olika textdokument. Formulerat om. Ställt mig själv tusen frågor. Och jag har svettats på gymmet, druckit kaffe, skrivit in alla mina skrålvänligaste låttitlar + karaoke på Youtube. Sett gamla avsnitt av favoritserier. Jag har stått med armarna kring min vän, kinden hårt tryckt mot hennes. Båda ovetandes om vem som tröstar vem. Frågat livet om det ska vara såhär och hört att jag måste välja nu - förlåta eller svika. Och jag har låtit bli att diska och dammsuga för mina vardagssysslor står lite på paus tills imorgon eftermiddag. Inte varit såhär nojig för en skoluppgift på år. Ni kan väl hålla någon tumme eller så för att jag lyckas agera kommunikationschef under en presskonferens utan att sabba allt för mycket? Oki tack.
16 kommentarer

En torsdag i livet

Nu börjar ni bli trötta på bilder på mig, va? Mm, jag med.
 
Det är torsdag när jag vaknar ur mardrömmar igen efter flera dagars uppehåll. I månader har farhågor besannats bakom slutna ögonlock. Tröttsamt. Jag packar ner block penna kurslitteratur i ryggsäcken, vrider om nyckeln för att vrida om igen och bekräfta att lampan över diskbänken minsann är släckt. Låser igen. Känner gråtklumpen så tydligt inuti och schemalägger ett utbrott till kvällen. Ute är det inte lika kallt som igår. Jag formulerar något fint i mitt huvud som jag tänker att jag ska skriva här, men jag har glömt vad det var.
 
Jag längtar hemhem för nästan första gången sedan jag flyttade. Vill sova på en plats med andra i rummen intill, vakna av kaffemaskinens aggressiva malande. Gå promenader med snöklädd hund. Jag vill se animerade filmer intill barn som stimmat färdigt för dagen, fastän jag aldrig gör det när jag väl är där. Jag vill dricka te framför trista tv-program, äta med sällskap. Krama min vän för vi har inte setts sedan maj eller kanske juni.
 
Det mesta är märkligt nu. Stressigt nytt utmanande och kanske dumt. Men lugnt tomt enkelt och nog bra. Det händer något i mig nu. Och det är så fånigt att säga eller skriva och kanske bara påhitt men jag tror ändå att något händer nu. Något är det. Gråtattacken uteblir. 
14 kommentarer

Fyra låtar just nu

Länge sedan det delades musik på denna plats. Här kommer några låtar jag lyssnar mycket på just nu!
 
 
 
 
 
Hur låter det i era lurar eller högtalare?
linnea henriksson oskar linnros spotify the lumineers
12 kommentarer