Min helg - tårta, te och tacos

 
Mina ögon är mer fredagströtta än någonsin. Trots att veckan varit så lugn och det enda jag gjort på förmiddagen är sjungit och dansat framför badrumsspegeln. Vår lärare småpratar med oss under rasten och jag tänker på att hon varit någon slags biroll eller kanske mer statist i mer än två år och att det är så konstigt att så väl känna till men inte känna. Redovisningen är godkänd men jag är missnöjd, släpar irritationen med mig hem.
 
På lördagen fyller jag ett dokument med sådant jag tänker att jag måste skriva. Märker att jag kanske inte alls behöver skriva. Slår ihop datorn och sneddar över parken bort mot min vän. Vi samlas där och klappar katt och dricker te och äter tårta för någon har namnsdag. Har så fina samtal. Går hem för sent och hatar grannarna som röker i korridoren.
 
Det är söndag och jag springer upp och ner mellan tvättstugan och lägenheten. Hänger blöta lakan och handdukar på varje liten yta för vårt torkrum är under renovering sedan alltid börjar det kännas som. Ser skidlopp och snyftar till Youtube-klipp. Möter upp sommarens kollegor i mataffären, går hem och lagar tacos och spelar sällskapsspel. Maten står mig fortfarande upp i halsen.
 
Det är någonting med mellanrummen. Här. Nu när allt är så lugnt. Jag är kanske inte särskilt lycklig men inte heller olycklig, absolut inte. Jag bara är. I ett mellanläge. Och jag slås av många insikter här. Det gör jag.
2 kommentarer

Mitt i november

Vaknade till rosa ljus genom gliporna i persiennerna en morgon. Tack för fina himlar, liksom.
 
En spegelselfie också, det var inte igår!
 
Jag antecknar så gott jag hinner under föreläsningarna. Älskar diskussionerna som följer. Tänker att de andra är så himla smarta. Hämtar ut tusen paket hos mitt postombud, fyller på med hårvårdsprodukter och träningskläder. Går på lunch- och inspirationsföreläsningar. Jag tränar på träningsvärken och tränar på träningsvärken igen. Kan knappt röra mig idag. Typiskt mig att chockstarta. Går till optikern; får en remiss till sjukhuset och klart för mig att jag inte får köra bil utan glasögon. Jag handlar och lagar mat och diskar och dammsuger och gör skolarbeten i tid. Lyssnar slut på alla poddar i appen. Ser på medan värmeljusen sakta brinner ut efter en kväll med tjejerna på besök.
 
Jag har plötsligt så. mycket. tid. Ändå gör jag inget av det jag tänker att jag ska när den där eftertraktade tiden finns. Jag varken skriver på projekt, läser böcker eller filar fötterna. Det får vara så. Försöker att inte stressa iväg av tomheten, istället andas lugnt med insikten att jag behöver detta. Försöker att inte bli rastlös av att inget gör så våldsamt ont. Och förhoppningsvis utan att jinxa något: just nu mår jag bra.
15 kommentarer

En liten lista

Här kommer en lista från Spiderchick från... 2013? Så länge har jag haft den sparad på Bloglovin' visst. Hehe.
 
Nämn en bra sak med dig själv?
När jag mår bra är jag en fkn briljant person.
 
Nämn en mindre bra sak med dig själv?
När jag mår dåligt är jag en helt bedrövlig person. 
 
Vad var det senaste du sa högt?
"Ses imorgon, byyye" till Moa och Julia när vi skiljdes åt utanför gymmet.
Har en bugg i systemet som gör att jag inte kan säga hejdå. Alltid bye. 
 
Vad var det senaste du googlade? 
badskumt
Fick tips i en Facebook-grupp om en bok om allt giftigt man har i badrumsskåpet. Vill ha. Mvh, Balsammetoden-anhängare since -13 typ? Måste vara jobbig.
 
Vad åt du senast?
Knäckebröd med gurka, paprika och salladskrydda. Besatt av detta.
 
I vilken bil åkte du senast?
Måste ha varit mina föräldrars när jag körde upp till Jönköping efter att ha hälsat på hemhemma.
 
Hur skulle du se ut om du aldrig hade ändrat något med ditt utseende?
Jag skulle ha en glugg mellan två ojämna framtänder. I övrigt pretty much the same. 
 
Vad är du rädd för?
Ensamhet, otillräcklighet, ormar, demens, att någon ska tycka illa om mig :-)) 
 
Vad var du rädd för när du var liten?
Lena T Hanssons karaktär i en Beck-film när hon plockade ut ögonen på sina gamla klasskamrater. Forever rädd för denna kvinna. Sorry Lena. 
 
Någon som inspirerar dig?
Stina Wollter är ju en alldeles fantastisk person. 
 
Värsta smärtan du råkat ut för?
Oki vi begränsar oss till fysisk smärta för att vara lite lättsamma va ha-ha-ha. Har svårt att jämföra smärta i efterhand, men minns att det gjorde pissont att sätta in en spiral (tog ut den igen pga blödde som en döende + fler anledningar). Gjorde också väldigt ont att ha njurbäckeninflammation och en arg blindtarm.
blogglista
14 kommentarer