Mellanläge

 
Jag vill påstå att jag är i ett mellanläge, trots att jag knappt har sådana. Eller så har jag kanske det. Det är väl det som är grejen. Komplexiteten. Hos mig är allt svart eller vitt, högt eller lågt. Det är sedan gammalt. Fast allt är också väldigt grått. Och ibland färgglatt. Medel, mitten och monotont. Jag är lättsam och svår, social och skygg. Rak och otydlig. Pendlar alltid mellan hybris och självförakt. Försöker förstå. Fattar inget.
 
Gatorna har sopats rena från grus. Jag stoppar undan kappan och täckjackan, tar istället fram den tunna gröna, den korta röda och den vattenavstötande rosa ur garderoben. Det har varit tjurigt ett tag. Som att precis allting skavt. Jag saknar, längtar, oroar mig. Hör inte hemma någonstans. Känner mig ensam. Nu har jag räknat till tre vindstilla dagar i rad. Det växlar ju alltid. Det vet jag, trots att det är lätt att glömma. Mest rädd för nästa växling. Uttalandet "du har en ängslig personlighet", ekar i huvudet.
 
Jag scrollade i arkivet för ett tag sedan. Vill skriva igen, men här finns inga ord. Jag vet inte vad jag tänker längre. Allt är både klarare och grumligare. Enklare på något sätt. Men tråkigare. Här finns ju ingenting.
25 kommentarer

En söndagsuppdatering

 
En vecka sedan sist, och lite till. Under den tiden har jag bockat av min systers 30-årsfest, plockepinn med min systerson, växtinköp med pappa, häng med Linnéa och tentaplugg med Annika och Klara. Och så har jag pulsat i snö, hittat blåsippor, solat näsan mot altanväggen och nästan blåst bort på väg hem från skolan. April, hörni. Slarvade bort min halsduk hemhemma så våren måste liksom komma på riktigt nu.
 
Helgens planer fick kasseras när kroppen strejkade igår och jag blev liggande på soffan. Är dock på banan igen och har insupit lite frisk luft idag. Kommande veckan? Tenta i juridik, upplärning på jobbet och deadline på egenkodad hemsida. Eh.
23 kommentarer