Listan om 2018

Hur har ditt år varit?
Tack, bra. HERREGUD SJUKT ATT JAG INTE HAR HAFT ETT KASST ÅR I ÅR ELLER OMG. Egentligen ett ganska mediokert år. Lite trist. Mvh, Dramasökare. 
 
 
Här är några saker jag tänkt och känt under året:
 
Jag gör mer plats för egentid. Ingentingtid. Och jag gör ingenting så intensivt att jag nästan slår knut på mig själv. Vad är balans? Varför vet jag inte det? Varför vet jag inte hur en gör? [...] Bekräftelse kväver mig för inget är på riktigt. Komplimanger biter inte, närhet gör mig inte varm.
 
Jag är lättsam och svår, social och skygg. Rak och otydlig. Pendlar alltid mellan hybris och självförakt. Försöker förstå. Fattar inget.
 
Självhat och osäkerhet byts ut till ett bländande självförtroende i en käftsmäll och jag tänker att det inte är särskilt konstigt att någon ville utreda mig, kanske sätta en diagnos. Jag förstår inte heller hur så mycket svärta och glitter kan rymmas i en och samma kropp, hur jag kan vara så svart och så vit på samma gång.
 
Ibland behöver man de där banala insikterna. Typ som att det är viktigare vad som händer än vad som inte händer. Vem som är där än vem som inte är där.
 
Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort tidigare?
Jobbade i en hotellreception, kuggade på en tenta, gick på kompisdejt, färgade håret rött.
 
Lärde du känna någon ny?
Veera, Annika (knäppt att dessa två är så nya i mitt liv?), Joré, gosiga kollegor på hotellet, diverse kursare och några till.
 
 
Det bästa med året?
Mina vänner. För att de rastat mig runt sjön och låtit mig vara arg, för att de lyssnat på mitt eviga tjatande om personer och märkliga känslor, för att de pratat mig igenom ångestattacker. För att de fått mig att skratta, klappat mig på armen, för att de dragit med mig på äventyr, för att de knackat på min dörr med blommor i famnen, för att de peppat mig i alla sammanhang, för att de köpt bästishalsband, för att de sagt att allt löser sig på något sätt.
 
 
Det sämsta?
Tog jättelång tid innan jag kom på något att skriva här??? Kan inte fatta. Kanske att många runt omkring mig mått dåligt och att jag inte varit tillräckligt bra med dem. Att praktiska saker krånglat.
 
Vilka länder besökte du i år?
Lämnade inte Svea rike en enda gång! Omedvetet miljöstatement. 
 
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har varit ovanligt frisk i år? Inte en enda antibiotikakur! 
 
Största framgång på jobbet?
Sa inte upp mig trots att jag ångestflippade totalt i början. I det långa loppet: Träffade ett gäng fina personer. Och har generellt haft väldigt kul på jobbet.
 
 
Såhär kul var det att jobba på midsommarafton, till exempel.
 
Största framgång på privata planet?
Minns i somras när jag gick till jobbet en dag och slogs av insikten att jag mådde bra, och att jag börjat göra det igen helt på eget bevåg, att mitt välmående inte var beroende av någon annan.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
Var hemma hos familjen och åt middag och tårta med dem + Lina och Angelica. Sjöng och dansade till ABBA och var väldigt väldigt lycklig och bubblig.
 
 
Blev du kär i år?
Nja. Lite *betuttad* kanske. Det gick över. Som det gör.
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Gladare! YASSS! Har väntat i år på att få skriva det. 2015 var mitt bästa år och 2016 och 2017 mina sämsta. Varför vara lagom.
 
 
Vad ska du göra 2019?
Göra projektarbete med Annika, Jenny och Klara, ha praktik, ta examen. Andra halvan av året är väldigt oklar.
 
Har du några nyårslöften?
Njäe. Vill träna, hitta på roliga grejer med mina vänner, äta mer veganskt, skriva mycket, läsa mer, scrolla mobilen mindre.
 
 
Vill ni vinna Ellen-quizet på min möhippa kan ni fortsätta läsa här (OBS: Ska inte gifta mig inom någon snar framtid. Vad jag vet. Fria gärna.):
Listan om 2017
Listan om 2016
Listan om 2015
Året med Ellen
Årsresumé 2013

10 kommentarer

Veckan hemhemma

Hej alla fans i måndags var det jul!
 
 
Åt lunch, såg Kalle, delade ut paket, åt gröt, såg film, lyssnade på sång i kyrkan. Sånt som vi brukar göra på julen.
 
 
I mellandagarna såg himlen ut såhär. Jag flängde runt på diverse fikor med friends, gjorde stan med mamma, panikade på min oklara framtid.
 
 
Har också gått tusen töiga promenader med tratthunden för så gör man när man är hos föräldrarna. Vägarna här heter Kringelmossevägen och Trollkyrkevägen och är inte det det gulligaste ni hört så säg.
 
 
Igår! Var väl kanske en av de finaste kvällarna på hela året när jag fick träffa min gamla kör. Tillika några av Sveriges mest genuina och härliga personer. Blir helt stimmig och underbar av att vara med dem.
 
Nu är det bara en dag och en timme kvar av 2018 hörni! Skynda självrannsaka osv. Är man inte så himla sugen på att ändå bara vakna som en ny ascool människa på tisdag? Alla ba "nyårsMÅL inte löften, annars kan man bli besviken, man ska inte förbjuda sig, inte ta i för mycket". Hallå? Så himla TRÖTT sak att säga eller? Vi ska vara snälla mot oss själva absolut, men lite jävla SJÄLVDISCIPLIN och våghalsiga målsättningar har väl ingen dött av? Ta i lite till nästa år eller? Ska vi inte göra det? Kram från person som kanske kommer vara en blöt fläck fyra dagar in i året.
1 kommentar

Mina mest gillade bilder på Instagram 2018

 
NIO.
Här stod jag i höstskrud och det tyckte visst folk var trevligt.
 
 
ÅTTA.
I våras grät jag på mitt badrumsgolv (pga skör, som man är ibland) och dagen efter käkade jag middag med Veera och Linnéa och var så lycklig. Mycket lättnad i mitt ansikte på den här bilden. Också: Jag är en sån där som kastar huvudet bakåt när jag skrattar, en sån folk stör sig så mycket på. Sorry not sorry.
 
 
SJU.
En kväll i juni fotade jag, Veera och Linnéa porträtt i solnedgången. Härliga himmel vilken kväll det var. Hett tips att hänga vid Rosenlunds bankar om man befinner sig i Jönköping.
 
 
SEX.
I februari såg jag ut såhär. Skrev något om att jag var en basic bitch som hade tandkrämsfläckar på badrumsspegeln, gissar att det var en bidragande faktor till många likes? Pga ganska trist bild.
 
 
FEM.
I maj hade jag ojämn bränna, pigmentfläckar och dåligt fokus på mobilkameran. Det gillade ni!
 
 
FYRA.
Årets första dag la jag upp den här bilden med texten "Kul med nytt år! Mindre kul med slitet hår. (Nu har hon börjat rimma också, fi fän.). 
 
 
TRE.
I februari skaffade jag nya glajjor. Skrev såhär:
Ellen, 16, ville ha glasögon.
Optikern: Du har perfekt syn!
Ellen, 22, ville värna om studentkassan.
Optikern: Närsynthet! Inåtskelning! Remiss till ögonläkaren! Prismaglas!
Okej att en får skavanker med åren men detta på 6 år? Nä nu, tiden.
 
 
TVÅ.
Bild från min gladaste lättaste härligaste dag på hela året! Genuint 100% superlycklig var jag.
 
 
ETT.
I slutet av augusti gjorde jag alla en tjänst och färgade håret rött, så att deras bild av mig skulle stämma med verkligheten. Mvh, People pleaser. 
 
Har ju sysslat med dessa årslistor ett tag...
 
Har raderat så många bilder märker jag, såna som jag skulle vilja ha tillbaka nu? Dumma unge.
Vill ni följa mig på Instagram så heter jag grantz.jpg där. 

Instagram instagram
13 kommentarer