Blombud, tjejkväll och plugg

Hej kompisar! Det är lördag eftermiddag nu men jag tänker att vi börjar där vi slutade - i onsdags.
 
 
Jag kan ha gnällt lite väl mycket (bland annat i förra inlägget) om att jag så sällan får blommor, för när jag var mitt i förberedelserna för en kväll med mina tjejer knackade det på min dörr. Vem stod där om inte min fantastiska granne, med blommor? Han är så jävla fin.
 
 
Alltid när en kommer till Mikaela (och numera även Julia) är det så fint fixat. Denna gång med både ballonger och sugrör föreställande hjärtan, bland annat. Spana förresten in mitt happyface när jag umgås med detta gäng! Vi ser sjukt uppställda och medgörliga ut på andra bilden, haha. Skit samma, kontentan är att jag mådde så himla bra av denna kväll.
 
 
Annars ser mina dagar mest ut som ovan. Det är OS, plugg, föreläsningar, te och tentor. I morse steg jag upp vid 8 och gick till gymmet innan damstafetten på tv. Medan skidskyttet pågick torkade jag fönsterbrädor, golvlister och hyllorna över köksskåpen. Organiserade om i hyllor och lådor, packade in all ren tvätt på rätt plats. Tog lunchpaus framför På spåret och tröttkraschade efteråt. Försöker påminna mig själv att det är viktigast att lyssna på kropp och knopp (hej från en vandrande klyscha), trots att ett par saker till borde göras. Äh vad fan, det är ju en dag i morgon också (sa ju det).
4 kommentarer

Alla hjärtans dag - en onsdag i februari

 
Pappa köpte tulpaner och choklad till mig när han lämnade av mig i måndags. Det är ju Alla hjärtans dag idag, så han tyckte att jag skulle ha en liten present. Att få blommor är typ min bästa grej. När jag har ett organiserat liv längre fram ska jag vara en sån som köper nya snittblommor varje fredag. Tills dess låter jag lagböcker och dålig syn täcka studentbudgeten.
 
Jag är i en jobbig period just nu. Omotiverad till det mesta. Irriterar mig enormt på andra. Lite stressad. En känsla av att alltid vilja gråta men aldrig kunna. Och idag, min nästan enda skolfria dag detta OS (OS som seriöst är det just nu enda som framkallar genuin lycka i denna kropp) är allt intressant inställt på grund av vädret. Så trist. Men jag behöver tiden till att förbereda mig för morgondagens tenta som plötsligt oroar mig en aning, och att skissa förslag på loggor som ska presenteras för övriga gruppen efter tentan. Vi får sätta in en pluggdag på söndag för att hinna preppa tisdagens seminarium. Och innan det seminariet har jag visst en tenta i min tredje kurs också. Att plötsligt plugga 125% märks visst en aning.
 
Nåväl, ikväll får jag träffa tjejgänget. Vi ses så sällan numera eftersom jag inte pluggar med dem längre. Vi ska spela spel och prata ikapp och ha det mys innan de drar ut. Behöver det så mycket just nu, att fira Alla hjärtans dag med mina hjärtan.
23 kommentarer

Helgen hemhemma - en himla massa mat

 
I fredags morse var jag bjuden till Medelin på frukostdejt. Hallå eller vad trevligt. Vi lärde känna varandra när vi sjöng i samma kör och har setts mer och mer för varje år sedan vi slutade. Vi äter ganska ofta frukost ihop, hon och jag. Så glad för henne.
 
 
Vilken frukostutsikt, va! Jag minns knappt vad jag gjorde resten av dagen förutom att laga one pot pasta till mor och far på kvällen och sega framför tvn. Tack och adjö, fredag!
 
 
Efter en fin inledning på lördagen med Charlotte Kallas OS-guld tog mamma och jag en promenad med hunden i snön. Tydligen står jag för nästan all matlagning när jag är hemma - till lunch lagade jag en kikärtsgryta med aubergine, lime och kokos. Så god. På eftermiddagen fick jag fikabesök av min Angelica. Knäppt att ha en distansbästis där relationen fungerar felfritt trots att vi ses brutalt sällan numera.
 
 
Söndagen bestod av OS, semmellunch och en säsong av Gåsmamman. Har inte orkat engagera mig i något annat denna helg. Tråkigt när allt känns tråkigt.
 
Nu: Dunderfrukost bestående av te, avokadomacka och fil med jordgubbar. Mycket mat i detta inlägg, hehe. Åker tillbaka till Jönköping i eftermiddag och laddar för en vecka med långa skoldagar, teknisk tenta och utgång med mina favorittjejer. Var snäll, vecka 7.
30 kommentarer