Söndagstankar

I januari förra året var jag lika spöklik som jag kände mig.
 
Jag gör mer plats för egentid. Ingentingtid. Och jag gör ingenting så intensivt att jag nästan slår knut på mig själv ändå. Vad är balans? Varför vet jag inte det? Varför vet jag inte hur en gör? Varför vet jag inte vad som är lagom?
 
Dagens enda syssla är att diska. Inte ens det orkar jag. Kanske är det sjukdomkänslan som drabbat mig som gör att jag struntar i det. Det faktum att näsan rinner oavbrutet, ryggslutet värker och huvudet är tungt. Eller så är det bara insikten att det inte spelar någon roll. Det spelar ju verkligen ingen roll om jag diskar eller inte.
 
Jag funderar på om jag kanske känner mig ensam. Men jag är sällan fysiskt själv, duckar för så många inbjudningar jag kan. Kanske är det att jag saknar riktning. Saknar sammanhang. Jag märker bara att jag blir ledsen för de minsta av saker. Att inte vara tillfrågad att delta på en middag med personer jag knappt känner. Samtidigt bryr jag mig knappt alls om det som brukade vara stort - varken det som gjorde mig glad och det som sög mig neråt. Inget intresserar mig. Alla är för mycket. Vill säga stopp, skärp dig, till varje person som öppnar käften. Bekräftelse kväver mig för inget är på riktigt. Komplimanger biter inte, närhet gör mig inte varm.
 
Här är oro och självförakt. Och ingenting.
26 kommentarer

Lilla kulturlistan

Senaste filmen jag blev pepp på:
The Diary of a Teenage Girl. 
 
Senaste boken jag läste:
Läser Bad Feminist av Roxane Gay just nu. Och egentligen Gösta Berlings saga och Konsten att höra hjärtslag också, men har lagt dem åt sidan för vem kan hålla koll på tre böcker samtidigt?
 
Fyra andra böcker jag läst och tyckt om. 
 
Senaste serien jag sträcksåg:
Bron. Mvh, Sist på bollen. Men vad bra den är! 
 
Senaste låten jag lyssnade på repeat:
 
 

"Kommer du att sakna mig, kommer du att hata mig
Kommer du att blocka mig från alla dina konton
Kanske flytta långt bort, alltid gillat Tokyo
Kommer du att minnas mig, se mig i din nya tjej
Kommer du att somna sött i våra gamla lakan
Eller ligga vaken, ångra sånt du borde gjort"

 
Senaste föreställningen jag var på:
Räknas högskolans luciaframträdande? Okej tack för annars måste jag gå väldigt långt bak i minnet he-he.
 
Senaste restaurangen jag besökte:
Mina vänner och jag åt på Max förra veckan :-))) #kulturlistan
 
Fyra ställen jag vill rekommendera:
  • Kalmar slott
  • Tändsticksmuseet i Jönköping
  • Astrid Lindgrens värld i Vimmerby
  • Schönbrunn i Wien
Kalmar slott. 
 
Tändsticksmuseet.
 
Astrid Lindgrens värld.
 
Schönbrunn. 
 
Lista av Elsa
blogglista
16 kommentarer

Fredagspepp + en fråga eller tre

Skoltoaletten typ 9:32 i morse.
 
Efter dagens föreläsning mötte jag upp min syssling för en lunch. Detta är bild 48792 på mig när jag äter.
 
Vänner. Vad skönt det är när sinnesstämningen vänder. Om så bara för en stund. Vem vågar hoppas på mer, liksom. Nä, men jag hade tidig workshop i morse och höll på att nicka till innan rasten. Efter tre timmar önskade vår föreläsare trevlig helg och jag mötte upp min syssling som jag inte sett på år. Vi åt lunch ihop och pratade bort timmar lekande lätt. Så så fint att se henne. Ni vet sådär som en känner ibland när en träffat någon, att en blir så inspirerad?
 
På tal om inspirerad har jag plötsligt börjat fila på bloggkoncept. Jag vill göra något med denna plats, men jag vet inte riktigt vad. Vill skriva mer genomtänkt. Bygga webbplats. Använda vad jag faktiskt lärt mig om kommunikation, projekt och varumärke genom både gymnasie- och högskolestudier. Alltså. Inte så satsigt som det låter kanske, men mer strategiskt. Tillhör ju ändå den fjärdedel av kommunikationsstudenter på skolan som kallas strateger. Hallå eller. 
 
Så, vad gillar ni mest med denna plats? Vad utmärker den jämfört med andra?
Vad vill ni se mer av?
16 kommentarer