11 frågor och svar

Stjäl en lista från Julia. Pga kul med listor.
 
Hur gammal är du?
22. I alla fall i någon månad till.
 
En bild som gör dig glad?
Den här, pga var återförenad med mina bästisar, nykär och på festival - vad mer kan man begära i livet?
 
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Orimligt att man ska behöva ha en favorit när det finns så mycket att välja bland? Lol, så har man favoritmänniskor. Oh well. Jag gillar choklad, surt, gummiaktigt och saker med nötter. Bland annat.
 
Vad har du i dina fickor?
Hur ofta har kläder från damavdelningar (holy vad gammal jag blev plötsligt) fickor these days? Fickrevolution nu tack. Om jag mot förmodan har fickor så har jag min mobil där. Ett tips är att inte ha det, för min förra telefon blev stulen ur min bakficka på ett dansgolv. Ett till tips är att inte stjäla andras telefoner. Bara blogglistor får stjälas! 
 
Hur dricker du ditt kaffe?
Svart, oftast. Har dock börjat dricka med mjölk ibland sedan jag började umgås med Annika och Klara? Ehhh. Plus dricker en del cappuccino på jobbet.
 
 
Vem skrev du senast med på Facebook? 
Moa. Jag blev så inspirerad av Ulrikas inlägg om hur allt är föränderligt och var tvungen att skriva det till Moa, som något annat jävla uppvaknande, ba "MOA SAKER FÖRÄNDRAS ALLTID!!!". Grattis till insikten, Ellen. Äh, det var ett budskap vi båda behövde just nu. Kontentan är att Ulrikas inlägg var fint och läsvärt. Så läs det.
 
Längtar du till hösten?
Varken längtar till eller fasar för. Den kommer ju bara, liksom. Varje år. Ser fram emot att leva lite mer sommar innan dess dock.
 
 
Vad längtar du till just nu?
Lunchade med Ida igår och sa att det jag känner för mest av allt just nu är... att vara lite full? Eh såatteee... Ja. Lite partaj kanske. I övrigt... EH... att träffa familjen om några veckor?
 
Vem smsade du senast?
Julia. Jag läste en konvo vi hade när vi var i Amsterdam och skrattade så mycket att jag var tvungen att skriva till henne att jag skrattade så mycket att jag grät. Typisk grej man måste meddela sina vänner.
 
tb Amsterdam.
 
Var spenderar du mycket tid?
Just nu spenderas väldigt mycket tid på jobbet. Samtliga kollegor var väldigt konfunderade häromdagen när jag sa att jag minsann skulle vara ledig en dag.
 
Vem ringde du senast?
Min kollega Johanna (helvete vad jag namedroppar här, TITT PÅ MIG VA JAG HAR MASSA VÄNNER). Hon bad mig gå upp med en flaska bubbel till en gäst för att hon inte vågade. Jag ringde och frågade om jag verkligen skulle in på rummet där det bodde någon. Det skulle jag. TYPISK grej att lägga över på den som är ny på jobbet. Ha. Jag vågade. Slutet gott, allting gott.
21 kommentarer

Slutet av juni

"Det känns bara så jävla kasst".
Jag skrattar nästan när jag säger det. Arg på mig själv för hur naiv jag varit.
"Jag förstår det", svarar Linnéa, "det får göra det några dagar".
Inga tips, inget förminskande av det jag upplever. Bara accepterande. Jag hör dig.
 
Moa svarar något liknande när jag frågar hur man slutar må såhär.
"Jag vet inte hur men jag vet att vi gjort det förr och vi kan göra det igen och igen."
Thank god för mina vänner.
 
Och någonstans är det ju precis så. Efter en period av stirrandet i tomma intet, känslan av att vilja krypa ur sitt skinn. Efter frustrationen. Nu. Stillhet. Jag stannar en halvtimme extra på jobbet trots att kroppen skrikit efter sömn i timmar. För att prata med en kollega. För att det är så jävla trevligt. Går hem med ljudlösa steg. Allt står stilla. Så som det bara gör ett fåtal nätter varje år. Nu. Här. När telefonen ligger inlåst på kontoret, när det som faktiskt händer är viktigare än det som inte händer eller kanske skulle kunna hända.
 
Jag ligger på en handduk på Vätterstranden med Mathilda bredvid. Vi räknar killar på fingrarna, sådana vi träffat, kategoriserar i vettiga respektive svin. Ställer oss i klungan av människor som ser Sverige-matchen på storbildsskärm. Dricker islatte, blöder från fingrarna. Har två liter sand med mig hem den kvällen - i håret, mellan tårna. Lunchar med Ida, får beröm från en gäst på jobbet. Någon skriver "ska du med och bada?".
 
Bara vara här tills vidare. Ändå inte fy skam.
 
Random från kamerarullen det senaste:
 
 
Hälsade på Albus efter nattjobb.
 
 
Vaknade 16:30, gick genom duschen, mötte Veera och Mathilda på stan, käkade pizza och drack vin, gick hem och sov. Så rimlig dag.
 
 
Jobbade hela midsommarhelgen. Hysteriskt roligt, som ni ser.
 
 
Här poserar jag med min mobilladdare, iklädd träningskläder, med tungan utanför munnen. Som man ju gör.
 
 
Brölade i exakt samma situationer som grapparna iklädda gula Sverige-tröjor. Jag är sjukt bra fotbollspublik, säg inget annat.
 
Tack och hej, va!
4 kommentarer

Korta ord om nu

Vecka 25. Nattjobb, kattvaktande, spontanfika på andra sidan gatan. Mysig middag de få timmar på dygnet jag är vaken. Midsommar på jobbet med tygkrans i håret och en bok framför näsan.
 
Igen. Så mycket att säga. Ändå inget alls. Som att det är viktigt men ändå inte spelar någon roll.
 
Lider brist på: Ledighet och kompishäng.
Längtar efter: Något att greppa.
Överväger: Att strida eller låta gå.
Försöker: Vänja mig.
4 kommentarer