De senaste dagarna - brunch, påsk och födelsedagsfirande

 
I onsdags mötte jag upp Klara och Annika på stan för en brunch. Vi tyckte det kändes rimligt när föreläsningen var a waste of time men umgänget nödvändigt. Efter ett par timmar traskade jag hemåt och packade ihop inför en helg hemhemma hos familjen.
 
 
Det när ju nämligen påsk! Och på toppen av det hela fyller min syster 30. Men innan allt detta firande åkte pappa och jag till Kalmar en sväng. Jag stod mest och sov i olika provrum. Blev piggare efter en god lunch. Ett ställe vi ofta äter på hade äntligen tagit sig i kragen och erbjöd inte ett utan TVÅ vegetariska alternativ som dagens lunch.
 
 
På kvällen packade vi ihop en korg med tulpaner, bubbel, choklad, ballonger och presenter för att överraska min syster på hennes födelsedag. Egentligen skulle vi ha tagit med henne ut för bowling och middag, men prick alla mina familjemedlemmar är sjuka så vi tog det lugnt i hemmamiljö istället.
 
 
Lagom glada och obehagliga, jag och min syster.
 
 
På fredagen stod födelsedagskalas på schemat. Släkten kom i halv styrka på grund av feber, influensa och förkylning, men det var trevligt ändå. Mer fika till oss andra liksom! Idag fortsätter firandet med påsklunch och till kvällen hägrar 30-årsfest! Mycket kul. Får se hur länge jag håller mig frisk i detta sällskap. Ha en fin helg!
21 kommentarer

8 serier jag gillar - som du borde se

 
» Bonusfamiljen
Två säsonger på SVT Play
 
En så relaterbar serie om olika familjerelationer. Varmt, träffsäkert, roligt och skört. Hatar att se den här serien i realtid, en timme i veckan är alldeles för lite.
 
 
» Bron
4 säsonger på SVT Play (okej de plockade bort Bron för bara några dagar sedan, men det löser ni)
 
Jag var verkligen sist på bollen med att se Bron. Var lite tveksam till hypen, men oj så fel jag hade. Slukade samtliga säsonger en vecka när jag var sjuk. Hallå eller vad bra!!! Älskar också Saga Norén, Länskrim Malmö. Älskar allt. Bästa Bron.
 
 
» Buffy the Vampire Slayer
7 säsonger på Netflix
 
Jag måste ju slå ett slag för Buffy. Detta måste man faktiskt se. Trodde aldrig att jag skulle känna så mycket kärlek för denna vampyrserie som jag faktiskt gör. Finns ingen serie jag hellre vill se om. Så många fantastiska tv-timmar. Spike, Giles och gänget i mitt hjärta.
 
 
» Crazy Ex-Girlfriend
2 säsonger på Netflix
 
Denna goding började jag och Julia titta på när vi bodde i Wien. I början kände vi "vad i helv...?", för den här serien är verkligen knäpp. Huvudkaraktärerna brister ut i musikalnummer var och varannan minut. När man fattar konceptet dock - JÄKLAR vad det är lätt att älska detta! Rebecca Bunch är besatt av sitt ex Josh och tar till alla knep för att vinna honom tillbaka. Det finns få serier jag skrattat högt till lika mycket som denna.
 
 
» Girls
6 säsonger på HBO Nordic
 
En av mina all time favorites. Ocensurerat (well) och krasst om hur det kan vara att leva som en 20-nånting kvinna. Har pinnat orimligt många citat från denna serie. Skrev fan min b-uppsats om Girls. Så mycket tycker jag om den här serien.
 
 
» Gåsmamman
3 säsonger på C More
 
En rafflande "måste se mer"-serie om Sonja vars liv slås i spillror och hon tvingas spela farliga spel med både polisen och den organiserade brottsligheten för att skydda familjen. Jag såg alla tre säsonger på bara några dagar. Satt stundom med händerna framför ögonen för att jag inte vågade titta, stundom grät för att jag blev så berörd.
 
 
» Modern Family
8 säsonger på Netflix
 
Jag gillade inte alls detta till en början. Blev genuint upprörd av att karaktärerna ibland pratar till kameran. Sen gav jag serien en ny chans. Såld. Modern Family är så lättsmält men ändå engagerande om tre familjer som hör ihop. Såg precis klart det sista som finns på Netflix och jag saknar verkligen dessa puckon i min vardag.
 
 
» Please Like Me
4 säsonger på Netflix
 
Har så mycket kärlek för denna serie! Josh är en så älskvärd outsider, typ som alla andra i hans liv. Första avsnittet beskrivs såhär: "Josh blir dumpad av sin flickvän och inser att han är gay samma dag som hans mamma försöker ta livet av sig och hans pappa avslöjar ett hemligt förhållande". AHHH! Vet inte vad jag ska säga mer än att detta är så jävla roligt och fint. Se, se, se.
bonusfamiljen bron buffy the vampire slayer crazy ex-girlfriend girls gåsmamman modern family please like me
25 kommentarer

Fyra examinationer senare

 
Det är fredag! Jag överlevde veckan! Herregud. Fyra examinationer på tre dagar har lämnat mig helt utslagen på soffan, men energin kryper väl tillbaka med lite vila skulle jag tro.
 
I tisdags mellan redovisning, arbetsintervju och seminarium drog jag, Klara och Annika till Condeco för en plugglunch. Jaharå, vad trevligt! Vilken tur för mig att jag får plugga med dem.
 
 
I övrigt har väldigt många timmar lagts ner på att sammanställa denna lilla grafiska manual som jag och min andra pluggrupp hämtade från tryckeriet och redovisade igår. Svinkul projekt verkligen, men jag är så lättad att kursen nu är över och att studietakten går från 125% till 75%. Pjuh.
 
Jag drömde mardrömmar om grafiska manualer i natt, men nu ska jag försöka att bara andas i helgen. Fredagsmysa med Linnéa, ta en sväng på stan. Träna lite om min onda hals slutar plåga mig. Fånga någon liten solstråle. Läsa bok. Blogga! Fett pepp på det. Är en så mycket härligare person när jag inte är stressad.
16 kommentarer