Mitten av mars

 
Kalendern är fullbokad. Tiden går fort men varje timme känns som en evighet sedan. Jag deltar i en undersökning till någons c-uppsats, dricker snabb kaffe med vän jag inte sett på 3 år, ritar rutor i Photoshop med gulliga kursare, knåpar ihop en grafisk manual av bara farten, går på inställd lunchföreläsning, springer upp och ner mellan lägenheten och tvättstugan. Hänger på min soffa med Linnéa. Bland annat. Observerar att torr asfalt tar över marken igen.
 
Veckan som kommer är en mördarvecka i skolan. Manualen ska sammanställas, motiveras och skickas till tryckeri samt redovisas för ett gäng utbytesstudenter. Våra rutor i Photoshop ska också presenteras, och ovanpå det ska jag preppa och genomföra ett seminarium i juridik samt lämna in en individuell praktisk uppgift. Någon föreläsning ska också in, liksom en och annan arbetsintervju. Men hörni, allt är under kontroll ändå. Jag är under kontroll. Och jag vill skriva spaltmeter om det, men som ni kanske anar finns inte tid just nu. Vi hörs till nästa helg, skulle jag tro. Glad ny vecka osv.
4 kommentarer

Om vårdjournaler och självmedvetenhet

 
9, 10, 11. Helgen passerar med sysslingbesök, Mello-häng, kattklapp, tung kropp, snöslask. Jag smyger från förfesten och går hem istället för ut. Linnéa lagar mat åt oss övriga. Vi gråter när Benjamin vinner för vi har känslorna utanpå. Min syssling lånar ut favoritböcker och vi pratar om hur svårt det kan vara att förhålla sig till sig själv.
 
Det är måndag igen och jag pendlar mellan lugn och panik när jag tänker på skola, deadlines, jobb. Landar ändå mest i det förstnämnda när jag med två kursare kommer halvvägs genom grupparbetet efter att ha diskuterat vårdjournaler och föreläsare med frisyr från 2001 i några timmar först. Glad för dem. Mina vänner alltså, även om vårdjournaler och föreläsare också fyller sin funktion.
 
Fågelkvittret tränger in genom hörlurarna. Jag har tagit mig igenom sex ljudböcker på knappa två veckor. Vill tipsa här men måste prioritera annat, kanske en annan gång. Tänker på hur mycket jag alltid dealar med mig själv. Stå emot. Håll ut. Låt bli. Kämpa mer. Men i vissa perioder blir man mer påtagligt självmedveten, så är det väl bara. Man måste utsätta sig. Jag tror det blir bra.
11 kommentarer

Vecka 10 hittills

 
Hej hej hemskt mycket hej. Här började min vecka: Med en kopp te i en Instagram-story, strax innan jag mötte upp två kursare på biblioteket för att få ordning på några rättsfall till tisdagens seminarium. Stötte på både bästisar och favoritgranne under förmiddagen där och studsade hem av det enkla.
 
 
Vad jag gjort annars? Tentapluggat. Astråkigt med trycktekniker och papperstyper, faktiskt. Men jag klarade tentan!
 
 
Igår visade mina bästisar upp sitt projektarbete på en mässa i skolan. Kände mig som en stolt morsa när jag kom till deras monter. Mina fabulösa bästisar. Så stolt och tacksam för dem.
 
Jag har kramat både Mikaela, Julia och Magdalena hejdå. De flyttar nu, en efter en. Det är sorgligt men okej. Mest svårt att ta in, att vår gemensamma tid liksom slutar här.
 
I övrigt känns det mesta lätt. När vaktmästaren knackar på dörren har vi ett trevligt samtal och jag tycker att vi är kompisar efteråt. Jag applåderar både andra och mig själv, hejar på utvecklingen. För att vi vågar mer och tar mindre skit. Bland mina gamla kursare frågar flera hur det går och hur jag mår. I min ängslighet trodde jag nästan att de glömt mig. Stämningen i föreläsningssalen senare är vänskaplig och jag tänker att de här nya inte är så dumma ändå. Hör mig själv kvittra i telefonsamtalet med mamma, peppa oss båda.
 
Jag målar upp en drömbild av den närmsta tiden. Livsfarligt. Men samtidigt är det väl viktigt, för ödets chans, att visualisera önskade situationer. Har jag hört.
22 kommentarer