Dagar i Amsterdam

 
Den 13 juni vaknade jag och Julia upp i min 90-säng. Vi tog bussen mot Göteborg och lekte fnissiga lekar hela vägen dit. Våra medpassagerare måste ha hatat oss. När vi klev på planet mot Amsterdam satte vi våra spellistor på shuffle. Julias spelade Best Day Of My Life och min spelade En av oss kommer dö ung. Byt, manade Julia.
 
 
Resten av resan är liksom ett virrvarr av händelser som är svåra att placera i rätt ordning. De första dagarna bondade vi med personalen på vårt hostel, drack öl och tittade på fotbolls-EM. Och så gick vi längs gatorna och dreglade mot skyltfönster och dinglade med benen över kanalerna.
 
 
Kolla denna pingla! Hur lyckligt lottad är inte jag som får spendera min vardag med henne? Varje eftermiddag tog vi en vilopaus på sängen. Scrollade genom Instagram-flödet, hade terapisamtal med våra vänner och vädrade fötterna.
 
 
Vi sprang runt med karta i högsta hugg, försökte hitta rätt bland gatorna som alla såg likadana ut. Skyddade oss mot regn, drack drinkar, åt dygnet runt och pekade på allt fint. 
 
 
En regnig morgon spenderades på Heineken Experience. Ttittade, lyssnade, kände på. Och så fick vi en massa öl såklart och lämnade stället lite smålulliga strax innan lunch.
 
 
Detta är kanske favoriten av minnesbilderna - kvällarna då vi satt vid kanalkanten och pratade pratade pratade eller bara tittade. Funderade över livet eller skrattade högt. Pannkakor är ju inte heller helt dumt.
 
 
Och så rände vi runt på en massa museum, promenerade genom surrealistiska Red Light District, tatuerade oss, köpte kläder och gjorde tusen saker till. Man hinner säga, tänka, känna så mycket på bara ett par dagar. Men jag orkar inte skriva och ni orkar inte läsa. Vi hade det drömmigt i alla fall. Tack kära twin för dessa dagar. I love you.
amsterdam
19 kommentarer