En bit in i vecka 12

Två trötta.
 
Äter lunch hos en vän i sällskap med ytterligare två. Tänker att det är en sådan lyx att åka hem till någon och få mat, bara sådär. Tänker också att det är knäppt att den som kommer direkt från jobbet inte bara får gäster utan också är den som själv måste laga maten. Det är som vid födelsedagar, när den som fyller år är den som fixar, styr och bjuder. Har alltid tyckt att det är en så himla konstig grej.
 
Pratar med en annan vän i telefonen. Jag mår bra, är glad att hon känner sådant förtroende för mig och tycker på sätt och vis att det är skönt att få lyssna till någon annans hjärnspöken för omväxlings skull. Samtidigt blir jag så jävla ledsen. Ledsen på stressen och pressen som sliter så hårt på så många. Det börjar bli tröttsamt att det är tveklöst fler som mår dåligt än helt okej eller i vissa fall till och med bra. Jävla jävla samhälle, något måste ju vara så snedvridet här.
 
Jag duschar, smörjer in mig, tar bort mitt halvt avskavda nagellack. Blandar hudkrämen med brun utan sol och hatar doften när den torkar. Den tar mig tillbaka till ilsket rodnande sommarbränd hud, solskyddsfaktor och aloe vera. Bränt fläsk. Min sämsta sommardoft. Jag tänker att jag ska måla naglarna i en vårfräsch nyans, är så trött på allt mörkt och svart. Men ungefär där tar orken slut. Jag ställer in eftermiddagens aktivitet för jag känner mig folkskygg. Läser Hannahs inlägg om slow living. Tänker att jag måste efterapa det. Sparar ytterligare tio inlägg på Bloglovin'. Vill odla plantor och byta ut mina hudvårdsprodukter till veganska alternativ. Vill mest bort från yttre påverkan och personer som roffar åt sig av den lilla energi jag har.
21 kommentarer