11 grejer att titta på i SVT Play i mellandagarna

SVT Play är en sån himla guldgruva? Grattis alla med internetuppkoppling, här kan man spendera många timmar om man skulle ha tråkigt någon gång. Kanske har man ledigt i mellandagarna? Här kommer några tips från mig till er.
 
 
» 36 dagar på gatan
Christoffer Hjalmarsson ger sig ut med filmkamera för att leva som och skildra vardagen för några av Stockholms bostadslösa. Ska du bara titta på en grej i mellandagarna så rekommenderar jag ändå detta. Rörande och viktigt. 6 avsnitt x 30 minuter.
 
 
» Avicii: True Stories
Dokumentär om Tim Berglings uppgång och fall. Så djupt sorgligt alltihop. Ett måste att se, oavsett relation till Avicii. 
 
 
» Första dejten
Okej ett mer lättsamt tips! Dejtingsugna singlar paras ihop på en blind date som äger rum på en kameraövervakad restaurang. Senaste säsongen finns på Play. Så stelt, märkligt och alldeles alldeles underbart.
 
 
» Hårds historier
Minidokumentärer om specifika idrottsprestationer eller personer! Älskar detta! Älskar Jacob Hård! Mina favoriter var Brödrabragden och Mondos magiska final.
 
 
» Julkalendrar
Hallå PASSA PÅ att krama allt ur julen nu. Pelle Svanslös, Sunes jul och Mysteriet på Greveholm. Kör ba! 
 
 
» Line fixar kroppen
Line tröttnar på sitt eget kroppsförakt och gör allt för att råda bot på det. UNDERBAR serie á 6 avsnitt x 30 minuter. Line kan vara den absolut bästa personen jag sett på en skärm. SVT verkar just ha tagit bort avsnitten, men de finns att hitta på NRK.
 
 
» Så nära får ingen gå - ett år med Kent
En Kent-dokumentär från 2000-2001. En sådan behöver alla i sitt liv. Eller okej, mest de som gillar Kent. Vilket alla visserligen borde göra.
 
 
» Tomas Andersson Wij spelar med...
... Lasse Winnerbäck och Veronica Maggio, bland andra. Det här är trevligt! Musik och tjöt goa personer emellan. 4 avsnitt från 2016. 
 
 
» Torka aldrig tårar utan handskar
Denna älskvärda och sorgliga lilla pärla från 2012, baserad på Jonas Gardells bokserie, tåls att ses om och ses om.
 
 
» Äkta människor
Människornas vardag förändras drastiskt när en ny generation robotar - hubotar - gör entré i deras liv. Äääälskade detta när det sändes 2012-2013. Hade jag haft all tid i världen hade jag sett om serien tre gånger vid det här laget. Kanske. Finns två säsonger på SVT Play!
12 kommentarer
Angelica Wåhlin

Första dejten måste jag ju se!

Yasmine

Den med Jakob Hård MÅSTE jag se! Jag bara älskar honom. Och Mondos hopp var MAGISKT! <3 Tack för tipsen! Kram

Johan

36 dagar på gatan ska jag definiytivt titta på! Har hört flera som rekomenderat den och vi pratade senast igår om den. Första dejten är guld tycker jag, vet egentligen inte riktigt vad i det som jag gillar, men gillar det gör jag! Dokumentären om Avicii tog lång tid innan jag fick tummen ur och till slut tittade på, men när jag väl gjorde det blev jag inte besviken!

SV: Det gjorde jag tyvärr inte. Missade även det lägret p.g.a. förkylningen, så träningshösten har inte varit något vidare... nu är jag dock frisk och hoppas jag förblir det nu framöver!

Ta hand om dig Ellen och hoppas du har/har haft en underbart fantastisk jul med massa värme och kärlek!

NICOLE

Men du! Verkligen stort tack, jag fastnade för flera :) Nu vet jag vad jag ska kika in under min långa ledighet. Hoppas du haft fina dagar, kram på dig!

Pauline Hurtig

bra tips! har sett några av dom :)

Sara Ekman

Bra tips :D

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

» 36 dagar på gatan, såg jag när den släpptes verkligen väl värd att se. Mycket av det andra borde jag kanske plöja efter detta tips :)

Matilda Berlin

Men guuu vilka bra tips!! Har precis sett klart ALLA mina serier jag fyllt, så det behövde jag =) KRAM <3

Johanna Utterberg

Men åh så många bra tips, mååååste se många av dem där!! :)

MALIN

Sååå bra tips! Vill gärna se "36 dagar på gatan". Kram

sandra

sett den brittiska versionen av äkta människor? humans heter den och är väldigt bra tycker jag. Fler säsonger har den också!

Svar: Nej, den har jag missat! Tack snälla för tips!
Ellen Gräntz

Jasmine

Trevliga tips! I mellandagarna har jag inte funnit tiden, men kanske tar jag mig tid längre fram. :)

Svar: Tack, kul att du tycker vårt bord med julgodis såg lockande ut.

Kram