Välkommen hem till mig - bo smart på 23 kvadrat

Jag har bott i min studentlägenhet i två och ett halvt år. Det är på tiden att ni får kika in, eller hur?
 
Vitmålad sjukhusväv på väggarna, ett buckligt tak, konstiga vinklar och utbyggnader i väggarna är inte jättekul. Men! Jag är tacksam att jag fick flytta in i en nyrenoverade lägga - jag har en nämligen en ocharmig egenskap som gör att jag äcklas en gnutta av att bo i andras skit (ja ja, folk städar, men folk generellt SUGER på att städa, det är dock en annan diskussion). Kan till och med bli obekväm av att bo på hotell av den anledningen, hur fräscht rummet än är. Detta är eventuellt en skada av att jag föddes pedant och har bott i ett hus som familjen själv byggt sedan jag var typ 6 bast. Slut på rage, förlåt mig.
 
Större delen av mina växter har dött och fruktskålen är tom, men skit samma, välkomna till mina 23 kvadrat!
 
 
Detta är vyn en möts av när en stiger innanför min dörr. Efter dörrmattan finns en trasmatta som min mormor vävt. Mina mor- och farföräldrar lever inte längre, därför tycker jag det är extra kul att ha deras gamla grejer hemma hos mig. Mormors ljusstakar och farmors uppläggningsfat, bland annat.
 
 
Min lilla hall. Som ni ser bygger jag på höjden (är nära att tappa ryggsäckarna i ansiktet varje dag när jag lyfter ner dem - bo smart på 23 kvadrat mhm). På badrumsdörren hänger mindre väskor och tygkassar. Hängare på dörren är en så praktisk grej. Har en på insidan också där jag hänger handdukar och kläder.
 
 
Precis innanför dörren finns mitt pyttekök. Här finns många kryddor och tesorter, och alltid en väldig massa morötter i kylskåpet som i övrigt är ganska tomt.
 
 
Min lilla matplats! Med ett fult (gillar verkligen inte vita bord) utfällbart bord (bo smart på 23 kvadrat mhm). Stolarna hittade jag i garaget och bad pappa måla om. Tackarrr. I dumma snedvinkeln finns en tidskriftsamlare, min kimono och... en påse på golvet. Aja, en kan inte alltid vara smart.
 
 
Om en sätter sig på köksbordet (för det gör en ibland) är detta utsikten. En tv som sällan används, en bäddsoffa (för gäster som en inte vill trängas med på sängens 90 cm - bo smart på 23 kvadrat mhm), en hylla med pennor, böcker, viktiga och oviktiga papper, foton, ljuslyktor, handkräm och annat smått och gott. Och min säng! Den är bra att ha.
 
 
Över sängen finns en hylla fylld med böcker jag ligger alldeles för långt efter med att läsa.
 
 
Bra sak med min lägenhet: Tre väldigt stora fönster med breda fönsterbrädor där jag får plats med högtalare, stora fönsterlampor, ljusslingor och kurslitteratur som inte får plats någon annanstans. Eller mig själv!
 
Det var det, om ni inte är jättenyfikna på mitt badrum vill säga. Varsågoda för husesyn!
 
Några "bo på liten yta"-tips kommer här:
  • Skapa förvaring på platser som inte tar plats. Jag har förvaringslådor på hjul under sängen (döljs bra av sängkappa), hängare över badrumsdörren och hyllor på väggarna. Över garderoberna slänger jag upp sällskapsspel och förvaringsboxar.
  • Gör dig av med saker! Nej, du behöver inte det där du använder en gång om året och nej, du behöver inte 42 ugnsformar i köksskåpet.
  • Små möbler. En får leva med en 90-säng, ett smalt köksbord och en trång soffa. Herregud, det är ju (kanske) inte för alltid.
  • Möbler med fler funktioner. Min soffa är en extra säng, min tv-bänk har plats för förvaring, mina pallar agerar bord åt en korg med småsaker.
  • Dela in ytan i "rum". Med soffan mitt i rummet har jag skapat en indelning mellan kök och resten av lägenheten.
inredning studentlägenhet
24 kommentarer
Netti Starby

Vad kul att du visar hur du bor och så mysigt du har det :-D Kramis

Sara Ekman

Så kul inlägg! Mysigt du har det! :)

Pauline Hurtig

men alltså så himla fint och mysigt, väldigt hemtrevligt!

MALINDENISE

Vilken mysig lägenhet! :D

Linnea Kinis

vad mysigt det såg ut :)

NICOLE

Men å så roligt att få se hur du har det, det ser jättemysigt och fint ut :D

ullie

åhh men va mysigt du har det
gillar en instagram sida https://www.instagram.com/31kvadrat/
hoppas du hittar om du inte jort ja tycker så fint som du har ( förrutom att ja älskar allt vitt o bordet =) ) älskar vitt bord ) he he
men ja där ser man man kan få fint som ni på liten kvadrat

Anita

Kul att se, själv bor jag på 30 kvm och tycker det är litet ibland ;)

Meg

alltså, för att vara en studentlägga var den ju fantastisk mysig! när jag bodde i studentlya hade jag det INTE såhär snyggt, hade enbart det "nödvändiga" samt en TV lol. älskar hyllan du har ovanför sängen, hade också en såndär jordglob i mitt gamla rum :)

Amanda Eveline - Utbytesstudent i Singpore

bra tips! och supermysigt ju! Bor själv i studentlägenhet och det gör så otroligt mycket att inreda lite mysigt för att få hemkänsla

Hanna

Gud så mysigt! Du har lyckats gjort de bra på den lilla ytan tycker ja :D

jessy

Men åh, så mysigt du har det!! :D

emelie andersson

fint ju :) och duktigt att få in allt på den ytan! :)

Lillabus

Du har det väldigt fint i dina 23 kvadrat tycker jag :) Och du har utnyttjat ytan väldigt effektivt.

Johanna Utterberg

Ser så mysigt ut hos dig och vi gör just precis som du tipsar om, förvaring under sängen, möbler som agerar förvaringsskåp, extrasäng i soffan. :) Funkar utmärkt! Vi bor 2 pers i en etta på 37 kvm och har gjort i över 4 år, men nåååågongång ska vi ju köpa större ;) <3

Ebba

Ditt sätt att skriva får en verkligen att vilja läsa vidare, det är en kombo av grymma bilder, humor i texten och massa tips! Wow säger jag bara, grymt inlägg!

Angelica Wåhlin

Men wow, vad fint du bor! Önskar jag hade haft dig som inredningshjälp när jag flyttade in på mina 27 kvm med extremt dålig planlösning, för herregud så svårt det var att inreda bra!

My

Vad mysigt du har det! :)

Matilda Berlin

Men åhh vad fint du har det sötnos!! <33

Cornelia

Det ser supermysigt ut! Ibland önskar jag att jag hade en liten pyttelägenhet (vi bodde två pers på 36 kvadrat i tre år, det gick finfint men liksom önskar typ ett miniminihem) som jag får pyssla runt i helt ensam haha!

Jeanette

Vad fint du har det :) Och roligt att läsa!

Hanna

oj va fint! riktigt snygga bilder också :D

Jasmine

Ellen, så himla roligt att få se hur du har det hemma! Jag inspireras - tack för det!

(Sent) Svar: Tack för de varma orden.

Kram